Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Русия съобщи днес за нови 8 855 случая на заразяване с новия коронавирус. С тях общият брой на инфекциите става 458 689, предаде Ройтерс, цитирайки официалните данни.

За последните 24 часа смъртните случаи, свързани с вируса, са 197, с което общо от началото на епидемията те стават 5 725, предаде БТА.

Oще по темата

Расте и броят на оздравелите - за последното денонощие те са 8 708 или общо 221 388, съобщи оперативният щаб, цитиран от ТАСС.

Базовото репродуктивно число, смятано за важен показател за разпространението на инфекцията, по пресмятания на ТАСС продължава да се понижава и днес е било 0,97. За Москва то е 0,81 - лек спад от 0,83, което също показва забавяне на инфекцията.

За пети пореден ден в Москва има повече оздравели, отколкото нови случаи. Към днешна дата оздравелите са надхвърлили 100 000 души, което е 52 на сто от заразените. Условното ниво на смъртност за Москва е малко над средното и към тази сутрин е било 1,48 на сто. Общо починалите в столицата заради коронавируса са 2 864, от които за последното денонощие 58.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 3 години

До пияница мистикБях ти писал, изтрило ме е някое твое покровителче! Ръководството на сайта има русконенавистна линия, занимава се с политика, а уж е новинарски сайт!Да ми паднеш, много бързо ще те науча на добри обноски! "Братушките, водени от гениалния ръководител Владимир Владимирович..." ще повтаряшв унес, няма да могат да те спрат... Арсхол!

74

Анонимен

преди 3 години

До чернобил 2поредната глупост.......

73

доц. Мангасаров

преди 3 години

Другарят *** бърка! На мен комунистите от БСП ми платиха да кажа, че коронавирус няма и че докато не се заразят 70% от крепостните му селяни няма да има отшумяване. Всеки ден им го повтарям от платените червени медии като тази и съпровождащата я телевизия Bulgaria ON AIR

fallback