Владимир Путин. Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че парадът на Победата ще се състои на 24 юни.

"Заповядвам да започне подготовката за военния парад в чест на 75-ата годишнина от Победата във Великата Отечествена война в столицата на Русия Москва и в другите градове. Ние ще направим това на 24 юни, в деня, в който през 1945 г. се е състоял легендарният, историческият парад на победителите, когато по Червения площад са преминали бойците, сражавали се край Москва и защитавали Ленинград, били се край Сталинград, освобождавали Европа, превземали с щурм Берлин", издаде заповед руският държавен глава.

Още по темата
Путин възложи на министъра на отбраната Сергей Шойгу да бъдат изключени каквито и да са рискове за здравето на участниците в парада, както и да бъдат осигурени най-строги изисквания за безопасност при подготовката и провеждането на парада.

Маршът на "Безсмъртния полк" се планира да се състои на 26 юли – в Деня на Военноморския флот, ако епидемиологичната ситуация не наложи отлагането му за по-късна дата, предаде ТАСС.

Путин каза, че на 24 юни маршът няма да може да се състои, тъй като е невъзможно да бъде обезпечено изпълнението на строгите изисквания за безопасност и дистанциране, когато по улиците на градовете „върви безкраен човешки поток“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase