Снимка: Pixabay
fallback

На 66 години от усложнения от коронавирус почина игумен Тихон, главен лекар на Троицко-Сергиевата лавра и на Московската духовна академия, се казва в информация, публикувана в сайта на светата обител, както и на сайта на Московска патриаршия, съобщава БГНЕС.

Oще по темата

"Смъртоносният мор на 2020 г. не подмина отец Тихон. Той беше призован да даде отговор пред Господ в деня на великомъченик Георги Победоносец, 6 май“, се казва в съобщението на лаврата, цитирано от "Двери".

При въвеждането на ограничителните здравни мерки от Московския патриарх Кирил братята на лаврата организираха общо събрание, на което решиха да не променят начина на живот и богослужение в манастира. Тогава главният лекар на лаврата игумен Тихон (Барсуков) е разяснил на монасите какво представлява заболяването, като според него то не е толкова опасно, че да се наложи въвеждането на ограничения във функционирането на лаврата.

От началото на пандемията до сега 37 от населниците на Троицко-Сергиевата лавра са диагностицирани с коронавирус, а в Московската духовна академия, която е на територията на манастира – 52.

През последните дни беше съобщено за още московски клирици, които починаха от коронавирусна пневмония.

На 4 май в 50-а Московска болница почина митрополит Йона (Карпухин), бивш Астрахански митрополит (на 79 години). Това е вторият руски йерарх, станал жертва на болестта – в края на април почина Железногорският епископ Вениамин (на 54 години).

На 3 май почина дякон Андрей (Молчанов, на 54 години), също от Москва. Голяма скръб сред църквата в Москва предизвика смъртта на един от най-уважаваните местни клирици, изповедник на много от московските свещеници, протойерей Георги Бреев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 3 години

до номер 8 е долното мнение:))))

34

Анонимен

преди 3 години

До АнонименАми нашта демонка пардон София Аз ли съм я качила в цвнтъра на Софето ви...Иде ми да взема 1 4ук и само на демонки 6те ми стане .,,,............пфуууууууууруснаците ви са виновни за демони4ните паметници...нали масноските орг, ги слагат все на видно място още 10000 преди да се родим даже.....А руснаците и ний сме правосл.християни и моля спрете се поне да Богохулствате....т.е.не трябва да богохулстваме както подобава на Божии чеда т.е. нард т.е.-ние Българите.51530

33

do nomer 5

преди 3 години

До Анонимен az te razbrah колега, но не знам дали индивида с не чак толкова странното име Христо Христов ще разбере...Дано разбере, 4е не триабжа да се псува....Амин!!!!

fallback