Снимка: БГНЕС
fallback

В Кремъл е взето решение парадът за 9 май да бъде отложен за по-късна дата, която вероятно ще стане известна идните дни. Това заявяват източници на Би Би Си, РБК и Интерфакс от министеството на отбраната и администрацията на президента, предава БНР.

Oще по темата
Един от обсъжданите варианти е 24 юни, когато през 1945 г. се провежда парадът под командването на маршал Георгий Жуков, или на 3 септември (тази седмица Държавната дума прие закон за признаване на тази дата за Ден на края на Втората световна война).

Вчера руски организации на ветерани призоваха президента Владимир Путин да отложи военния парад по случай годишнината от победата над нацистка Германия заради коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

тя

преди 4 години

Предлаган да се насрочи за 9-ти септември !

43

Анонимен

преди 4 години

Герберастките тролово са намазали филиите с мас под тая статия и им текат лuгuте!!!!Споко бе - много след вас ще го има Путин! Ама пoмuapи, А!

42

Теория на относител-

преди 4 години

ността: майският парад през юни или септември? Какво толкова? Ами тя и ВОСР(Великата октомврийска социалистическа революция) не беше революция,а селскавойна,не беше социалистическа,а диктатура,не беше октомврийска,а ноемврийска,не беше велика,а трагична.Изгори десетки милиони и разби живота на стотицимилиони.След ВСВ тя е най-кървавото събитие в света,довело до тотален срив взасегнатите от последствията и държави (сред които сме и ние).

fallback