Снимка: iStock
fallback

Продукти:

2 чаши парена коприва
1 глава лук
½ чаша ориз
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 щипка джоджен
2 яйца
4 с.л. кисело мляко
1 ч.л. оцет
1 шепа фиде
 
Приготвяне:
 
Попарете копривата с гореща вода и я отцедете. В дълбока тенджера загрейте мазнината. В нея запържете наситнения лук. Овкусете с подправки. Добавете около 2 литра вода. Сложете копривата. Варете около десетина минути, след това добавете и ориза. Разбърквайте от време на време. Когато оризът е почти готов, прибавете и фидето, за да не се превари. Намалете котлона на слаб огън и оставете да къкри под притворен капак.
 
Малко преди супата да е готова, направете застройката като разбъркате яйцата и киселото мляко. Налейте я много бавно в супата, разбъркайте.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Чеф някой си

преди 4 години

Ориз и фиде в едно?Дете да беше писало рецептата щеше да е по-разумно?!Моля махнете тази глупост!

fallback