Снимка: БГНЕС
fallback

Ветеринарният факултет в Лиеж съобщи, че в града е регистриран първият случай на заразен домашен любимец с коронавирус от стопанина му, съобщава БГНЕС.

Oще по темата
Котето е проявило няколко симптома характерни за коронавирус. "Става въпрос за изолиран случай на предаване на вируса от човек на животно, а не от животно на човек", уточниха от Факултета в Лиеж. Учените призоваха да бъдат взети всички необходими мерки от страна на заразените лица, които имат домашни любимци, за да предпазят животните.

Миналата седмица в Хонконг куче бе поставено под карантина след като даде “леки положителни резултати” при теста за коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Кучето

преди 4 години

просто бе облизало болния си стопанин, както се оказа по-късно.И не е боледувало.Но медиите им е по-интересно да съобщават първата част.Особено на българските.

38

ау ..!

преди 4 години

Имам пчелин и то голям! Предлагам и на пчелините да им сложим карантина; ... ами ако пчелите пренасят този вирус, а ..?Сега ще започне инвазията с комарите; какво правим тогава? Миналата година при нас на село в района на Дунава те ми отнесоха циглите от къщата, само и само да влязат в стаята!От тези комари, кокошките спряха да носят, котките ми отслабнаха ...Всичко е много тъжно и неприятно ...Изпитвам страх за старините ...Вече сили нямам ...Какво правим ..?

37

Анонимен

преди 4 години

Изобщо не е изолиран случай. Просто не се тестват котки, кучета и рибки!

fallback