Реджеп Ердоган и Владимир Путин. Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган не изключват възможността да се срещнат в най-скоро време, предаде ТАСС.

Лидерите на двете страни проведоха днес телефонен разговор, съобщи пресслужбата на Кремъл.

Двамата подчертаха необходимостта от приемане на допълнителни мерки с цел нормализиране на обстановката в Северозападна Сирия.

Договорено бе да се активизират съответните междуведомствени консултации и да се проучи възможността за провеждане в най-близко време на среща на най-високо ниво.

В телефонния разговор Путин и Ердоган обсъдиха приоритетите на борбата с тероризма.

Отбелязан бе приоритетният характер на задачите във връзка с борбата с международните терористични групировки, отбелязаха в пресслужбата на руския президент.

Лидерите на двете страни обсъдиха и реализацията на руско-турските договорености от 2018 г. и 2019 г.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 4 години

Не е Ердоган който клати световния мир. Путин го манипулира. Руснаците са добри и се чувстват пълноценни само когато водят война.Те могат да затварят амбразури и да спират куршуми с телата си.Това нормално ли е? " Нас ждьот огонь смертельньй ... "- това им дава щастие.

32

Анонимен

преди 4 години

Ако си направите труда да проверите колко пъти Ердоган посети Русия, ще се изненадате!Руснаците го скъсваха от шеги, че им се натиска.Сега той планирал да дане S40 на американците да ги проучват (източник - новините по руската НТВ).Да си правят сметка нашите дуп-е-давци що е то коварството от Изтока.

31

Анонимен

преди 4 години

Селата на туркоманите, коитоубиха във въздуха пилота сабили изгорени до основи привъздушни удари.

fallback