Снимка: БГНЕС
fallback

"Не превръщайте почитането на най-тъжния ден в Русия – 9 май, в маскарадно шоу", каза депутатът от руския парламент и член на Етичната комисия Евгений Ревенко, по повод бума на продажба на различни военни костюми и атрибути в страната, пише Взгляд.

Oще по темата

"9 май е ден за скръб и почитане на паметта на загиналите във Втората световна война. Това е празник, който поражда сълзи в очите. Затова всеки човек трябва да има чувство на мярка в този ден", отсече Ревенко.

"Няма нищо лошо в използването на георгиевски лентички, военни атрибути или униформи за деца, като символ на доблестта, славата и победата, но не трябва да превръщаме Деня на победата в шоу с костюми", допълни изявлението си депутатът.

Повод за думите на Ревенко са пуснатите в различни супермаркети из страната детски костюми "войник" и "военна". Спорът дали е редно да се обличат деца в такива униформи продължава да е актуален в Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 4 години

До за 9-ти майИзгонете руснаците доишли след 1990 г. в България, тази напаст е троянски кон тук!...Аман от глупости! Как ще стане това, а? Изпадате в телешки възторг, че англичани се заселили в наше село, японци - също! Нищо лошо - те нямат нищо общо с онези англичани, дето избиха хиляди българи с бомби през 1943-1944 гг. Нито тези японци имат общо с японските изззверги, дето са яли кървав черен дроб на пленени американски летци, още живи! Обичаят се казва "киматори"!Какво ще кажеш, ***?

34

До Така е ..

преди 4 години

България е една от страните-победитилки над фашистка Германия! Нашите храбри войски участваха в освобождението на Югославия, Унгария и Австрия и дадоха десетки хиляди свидни жертви! Генерал Стойчев участва в първия Парад на Победата на Червения площад, марширувайки с гола сабя пред бойците от Трети Украински фронт!Това, че Президентът Радев ще присъства на Парада по случай 75-годишнината е достойно и е израз и на гордостта от нашата Победа, и на преклонението пред истинските големи Победители!

33

Анонимен

преди 4 години

Историята затова се пише , за да се помни . Когато един индивид го интересува само личното оцеляване , не чете и не го интересуват миналите събития по света говори и пише глупави и смешни неща. На този ден всеки съвестен човек чества победата на народите над фашизма , погубил милиони човешки животи . Другите да празнуват или тъгуват за каквото им идва отвътре , това нас не ни касае .

fallback