Владимир Путин. Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентът на Русия Владимир Путин няма позиция по повод инициативата за преименуване на длъжността президент във върховен управител. Това съобщи прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

„Засега всичко е в режим на дискусии, това е нова инициатива“, отбеляза Песков.

С тези думи говорителят на Кремъл реагира на предложението за възраждане в Русия на длъжността на върховния управител, което дойде от работната група за подготовка на предложенията за поправки в руската конституция.

Oще по темата

„След това в резултат на обсъжданията естествено някои ще се отсеят, някои ще се приемат, някои не“, поясни Песков.

По-рано този месец съпредседателят на работната група Павел Крашенинников разказа пред „Российская газета“ за „много любопитни“ предложения, внасяни в комисията. „Например предлагат преименуване на длъжността на държавния глава във върховен управител“, каза той.

На 15 януари Владимир Путин отправи послание към парламента, в което предложи да бъдат направени поправки в конституцията. След това беше сформирана работна група за обсъждане на инициативата на държавния глава, в която участват около 70 души, припомня Лента.ру.

Длъжността върховен управител на Русия е създадена през 1918 година. Единственият човек, който я е заемал, е адмирал Александър Колчак. Длъжността просъществува до 1920 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 4 години

Или направо, Цар. Няма защо да го увъртате.

77

Мони

преди 4 години

До ТониНай-велик беше Сталин, после Хрушчов, после Брежнев.Сега най-велик е Путин.Кой ли ще е следващия най-велик?

76

чичо

преди 4 години

Не знам защо наричат Путин диктатор след като всички права му ги е дала конституцията на РФ

fallback