Юрий Чайка. Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Юрий Чайка напуска поста генерален прокурор на Русия „във връзка с преминаване на друга работа“, съобщиха от пресслужбата на руския президент.

Предложението за това дойде от държавния глава Владимир Путин. За тази длъжност президентът предлага заместник-председателя на Следствения комитет Игор Краснов.

Съветът на федерацията планира да обсъди освобождаването на Чайка от задълженията му и назначаването на Краснов на 22 януари, каза източник от горната камара на руския парламент, цитиран от РИА Новости.

43-годишният ген. Краснов е разследвал ключови дела, сред които убийството на политика Борис Немцов и разхищаването на пари, предтназначени за строителството на космодрума „Източни“.

На 15 януари след отправеното послание на Путин към парламента премиерът Дмитрий Медведев обяви, че правителството подава оставка в пълния си състав. В момента тече процеса на сформиране на нов кабинет.

Чайка дойде на поста генерален прокурор на юни 2006 г. Засега не е известно с какво ще се занимава той в бъдеще.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Кико

преди 4 години

Един от най-скъпите хотели в Гърция на Халдики-Касандра е на другаря Чайка. В момента управител сега е синът му! "ВСЯ власт - Советъм"

13

Шундин го изрита

преди 4 години

Не е ясно каква играе започва ситното кремльовско нацисче...

12

Анонимен

преди 4 години

Следващия пост на чайка е кацане в България- на поста генерален прокурор. Ша играят сантасе със своя приятел Цацарков. *** ще го глътне за нула време. Поп Кире Ментата ще дойде с жезъла...

fallback