Снимка: БТА
fallback

Жителите на Москва се чудят къде отиде зимата, след като най-високите температури за декември от 133 години насам лишиха руската столица от обичайното й снежно покритие, предаде Ройтерс.

Очаква се тази нощ температурата в Москва да достигне 6 градуса, в период, когато по принцип снегът често покрива улиците и от сградите висят ледени шушулки.

Последният път, когато температурата в руската столица на 18 декември е надхвърлила 5,3 градуса, е бил през 1886 г., съобщи Елена Восолюк от метеорологичния център ФОБОС.

Обичайната температура на въздуха на 18 декември е 6,2 градуса под нулата, според руския Център за хидрометеорологични изследвания.

Необичайно топлото време в Москва се дължи на атмосферен фронт от Атлантическия океан. На Нова година се очаква в руската столица да вали дъжд, а не сняг.

Не само хората бяха изненадани. В ботаническата градина на Московския университет кокичета и рододендрони цъфнаха, обърквайки мекото време с ранна пролет.

"Тези цветя със сигурност няма да преживеят, когато дойде студът. Така че няма да цъфнат напролет", заяви главният градинар Антон Дубинюк, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 4 години

Ледени шушулки има в главата на редакторката. Главата й е пълна с ледени шушулки.Ледената шушулка е върха на журналистическата мисъл!Къде ви намират такива се чудя...

11

Анонимен

преди 4 години

Климатични промени в посока ФУРНА НЯМА...

10

Анонимен

преди 4 години

Човек, снегът не означава студ.Снегът е просто много влага при температури около нулата.

fallback