Снимка: архив, Reuters
fallback

Американец пристига в Сърбия да ни заплашва със санкции, пише в. "Вечерне новости". В Белград в петък пристига Томас Зарзецки, който ръководи Работна група 231 на американския Държавен департамент, отговаряща за прилагане на санкциите в руския сектор за сигурност и тези, които сътрудничат с него, пише в. "Вечерне новости".

Вестникът отбелязва, че посещението на Зарзецки е насрочено веднага след като Сърбия обяви, че е купила руска система за противовъздушна отбрана "Панцир".

Така нареченият закон за противопоставяне на американските противници чрез санкции, за който отговаря Работна група 231, предвижда евентуално санкциониране на отделни лица, фирми или държави, за които е установено, че съзнателно са се впуснали в "сериозен търговски обмен" с военния и разузнавателния сектор на Русия.

Документът съдържа и списъци на "забранени" за сътрудничество фирми в руската отбранителна индустрия, където фигурират и няколко предприятия, от които Сърбия е купувала въоръжение, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Поп Андрей

преди 4 години

До Бивш зенитчик 56 Турция нали е в НАТО, просто си гледа интереса, а не интереса на ФАЩ.

59

Поп Андрей

преди 4 години

До Загрижен 62- Чадо, не си ли разбрал ющи, че европейските норми са с двойни стандарти, така както и храната която ни пробутват.

58

анон

преди 4 години

Краварски страх ли надушвам?

fallback