Владимир Путин и Николай Малинов. Кадър: YouTube
fallback

Председателят на българското Национално движение "Русофили" Николай Малинов е бил отличен от руския президент Владимир Путин с орден "Дружба".

Путин награди с орден "Дружба" редица чуждестранни граждани на церемония в Кремъл по случай руския Ден на народното единство, предаде ТАСС.

Oще по темата

Орден "Дружба" се връчва за особени заслуги в укрепването на мира, дружбата, сътрудничеството и взаимното разбирателство между народите.

Тази година сред удостоените с руския орден "Дружба" е и председателят на българското Национално движение "Русофили" Николай Малинов, пише БТА.

По-рано днес стана известно, че главният прокурор Сотир Цацаров е дал на Инспектората на ВСС съдия от спецсъда заради това, че е пуснал председателя на Национално движение "Русофили" Николай Малинов да пътува в чужбина. Срещу Малинов се роди разследване по обвинение за шпионаж. Съдията обаче го е пуснал да пътува в чужбина от 1 до 5 ноември по предварителна програма с културни събития.

Според Цацаров това станало в разрез със закона, защото Малинов не е поискал първо разрешение от наблюдаващия прокурор, какъвто е законът, а направо от съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

До Анонимен 105

преди 4 години

"Малинов не е българин, майка му е рускиня."***Откъде знаеш? Да не е грях майка те да е рускиня? В нашия клас имаше чиста рускиня, от белогвардейски произход, двама с майки германки, една с майка австрийка. И всички бяха българчета, родени и възпитани тук. Както и двама, родени на Тасос и в Гюмюрджина.Аз съм русофил до мозъка на костите си, а моите предци са секли с ятаганите си заптийски глави! Един е бил кмет, когото сърбите са завзели селото му и са обещали, че ще го обесят, ако има чети!

98

Анонимен

преди 4 години

Само уникално тъъъп хоминид, на нивото на гибон, може да си помисли това!Кой ще се реши да направи такова нещо? Пуздрестото филибелишко прокурорче? Или угодникът му заместник? Нямат толкова здрави ***, а и от "Козяк" ще ги разберат! Изложиха се, и то много! Та това е посягане на Путин! А той не е всеблаг и всепрощаващ, като Началника му!

97

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 85"Орденът не бил "ДРУЖБА", ами нужда и то голяма".....Това е той русомразецът - тъъъъп и гнъсен! Пиши все така ,да ви види народът що за стока сте!

fallback