Снимка: архив, Reuters
fallback

В началото на 2020 г. Русия ще започне летателно-конструкторски тестове на междуконтиненталната балистична ракета с течно гориво РС-28 "Сармат", пише "Ведомости", като се позовава на източници от министерството на отбраната и отбранителната промишленост.

Първите две ракети ще бъдат изстреляни от силоз на космодрума "Плесецк" към полигона Кура на полуостров Камчатка. Предвидени са най-малко пет пуска.

Oще по темата
Според събеседник на "Ведомости", ако ракетният комплекс отговаря на заявените характеристики, ще бъде приет на въоръжение в Русия през 2021 г. Министерството на отбраната не е отговорило на запитване на вестника по този повод.

Ракетата "Сармат" е сред ключовите нови оръжия, анонсирани от Москва и необходими за ядрения паритет със САЩ, отбелязва изданието, цитирано от БТА.

В тазгодишното си послание до парламента президентът Владимир Путин нарече РС-28 твърде страховито оръжие - новата система има фактически неограничен обсег. Тя може да атакува целите си и летейки през Северния, и през Южния полюс, и няма как да й попречат дори перспективните системи за противоракетна отбрана, допълва "Ведомости".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 51Страхотна информация! Имам един въпрос, все пак: освен в Черно море, който е един локален гьол в който никога няма да се появи суперсила да се види дали руснаците могат да направят нещо, предвиждаш ли тези страхотни оръжия да се използват другаде? Имам предвид реални бойни действия, а не воюване на хартия и не воюване срещу паравоенни формирования въоръжени с прашки. Сега чувам, че Путин предложил на африканците да им помага за борбата срещу пирати: там ли ще се доказват?

49

Анонимен

преди 4 години

До БобиБоби, понеже виждам че редовно тук се възхищаваш на невероятните руски оръжия, и тък като прочетох за Сатана-1 колко и какво можела да носи: та въпроса ми е, ти някога попадал ли си на информация тази Сатана-1 да е била използвана? Имам също така усещането, че малко те лъже паметта за успехите на танковете: моите спомени са, че американските танкове разгониха фамилията на де що имаше танкетки руско качество по време на войната в Персийския залив (и по-късно, разбира се)

48

човек

преди 4 години

Понеже случайно тук видях един да дава за пример, че руснаците били произвеждали комбайни, се сетих да кажа нещо.Още по времето на комунизма като ученик всяка лятна ваканция бях на село при баба и дядо.Там, в местното ТКЗС гледах много комбайни. И повечето бяха CLAAS - от Германия. Обаче Западна Германия, не ГДР!Имаше и НИВА, но бяха малко.

fallback