Снимка: Pixabay
fallback

12 души загинаха, а 19 пострадаха в резултат на скъсана дига в Краясноярския край в Русия. Съдбата на други десет души е неизвестна. Това съобщи пред ТАСС пресслужбата на руското министерство на извънредните ситуации, предаде БТА.

"По предварителни данни загиналите са шест. Четиринайсет пострадали са откарани в болница. Съдбата на десет души засега е неизвестна", каза представител на министерството.

Според ведомството днес около 2 ч московско време в района на населеното място в Красноярския край Шчетинкино на р. Сейба е станало скъсване на дигата на технологичен водоем на златодобивно предприятие. Бликналата вода потопила две работнически общежития от временен тип в населеното място.

Към местопроизшествието са изпратени допълнителни сили на аварийно-спасителните служби. В готовност са приведени група от 200 души, както и пет вертолета Ми-8 и Ми-26 на Сибирския спасителен център на руското министерство на извънредните ситуации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 4 години

много закъснявате с тази информация

18

До карачанаков

преди 4 години

...нарежданията на руския изтребител, не реагира даже на предупредителен огън. Пилотът на Су-то даже не разбира, че това е граждански самолет и след като онзи се опитва да се измъкне, го сваля западно от Сахалин, никакво Усури! Всичко тежи на съвестта на янките, но те такава нямат!Тук става дума за гибелта на работници! Мир на душите им - отишли да изкарат някоя рубла в тежките условия на Сибир. Всяко злорадство е срамно и жалко! Тези хора са работили, за да стане Русия втора по добив на злато

17

До карачанаков

преди 4 години

Глуповато съчинение! И спомените за южнокорейския самолет ти са сбъркани на 100%! А аз помня много добре гигантската провокация, която американците с помощта на южнокорейците устроиха! Накратко: Боингът с запердени прозорци на два пъти влиза в руското въздушно пространство, над Чукотка и над Сахалин. До него през част от пътя му лети разузнавателен самолет с подобни размери. Спътник Нимбус" се снишава над региона. Цел - да запишат руските радари - място, честоти и прочее. Боингът не изпълнява

fallback