Снимка: архив Reuters
fallback

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков смята, че всички публикации в западни медии, в които се говори, че Русия чрез своите спецслужби се опитва да дестабилизира положението в Европа, са от типа "криминално четиво".

Отговаряйки на журналистически въпрос дали Кремъл е заинтересован от дестабилизация на Европа, Песков отговори: "Нищо подобно. Това са публикации, нека ги наречем, от типа криминално четиво, pulp fiction на английски".

Oще по темата

Песков подчерта, че руският президент Владимир Путин неведнъж е казвал, че "Москва е заинтересована от изграждане на добри отношения с Европа като цяло и с европейските страни на двустранна основа", пише БТА.

В публикация вчера американският всекидневник "Ню Йорк таймс" писа, че в руските разузнавателни служби съществува специално подразделение за дестабилизация на ситуацията в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 4 години

Не Русия,а САЩ и колкото и да е парадоксално,НАЗНАЧЕНАТА *** ВЪРХУШКА НА ЕС,Е ЗАИНТЕРЕСУВАНА ДА ГО ДЕСТАБИЛИЗИРА!На Русия и е нужен стабилен ЕС,за да си изнася необезпокоявано енергоресурси и в бъдеще...оръжейна продукция!!!И в същото времеда върти търговия и в останалите области и особено в трансфера на технологии!На САЩ,които вече залязват, ЕС е нужен слаб ,за икономическо доминиране,А НА ГЛОБАЛНИЯ ЕЛИТ,НАЗНАЧИЛ УПРАВЛЯВАШИЯ ЕЛИТ НА ЕС,Е НУЖЕН ДЕСТАБИЛИЗИРАН ЕС,за да го управлява!

26

Световният паяк

преди 4 години

Аа - "Ню Йорк таймс" писа, че Русия :-)Значи ясно кой всъщност се напъва да майстори иззад океана дестабилизация на ситуацията в Европа ;-)

25

До Анонимен 24

преди 4 години

..немци, испанци? Защото нито имат суровината, нито технологиите!Виж си изречинието, което цитирам! Уникална тъпня!Дай една хилядарка, отиди в Русия и виж дали живеят като скотове! С какво се хранят, как се обличат! Ядат натурален хайвер, а не немски от лъмпфиш, боядисан кеф ти в черно, кеф ти в червено!Жените им се обличат в кожи от норки, самури, смушка, астраган, нерпа, чернобурка!Коя фифа на Запад може да се облече така?Там навсякъде е чисто! Колко са народите, които имат национална баня?

fallback