Снимка: Reuters
fallback

Руската държавна корпорация „Росатом“ подаде заявление за участие в процедурата за избор на стратегически инвеститор по проекта АЕЦ „Белене“, съобщават от Министерството на енергетиката, цитирани от Investor.bg.

В рамките на процедурата за избор на стратегически инвеститор по проекта АЕЦ „Белене“, държавната корпорация „Росатом“ подаде заявление за участие в установените срокове. Заявлението бе прието от Националната електрическа компания на България, пише в съобщението.

Oще по темата

Investor.bg припомня, че до днес (19 август) се приемат кандидатурите на желаещите да участват в проекта за стратегически инвеститор за строежа на АЕЦ „Белене“.

До момента бяха предоставени заявления от китайската и корейската ядрена корпорация.

Останалите две оферти са за предоставяне на оборудване - от „Фрам атом" и „Дженерал електрик".

Възможно е стратегическите инвеститори да се обединят с някои от тези, които искат да предоставят оборудване, стана ясно от думите на енергийния министър Теменужка Петкова преди дни.

Процедурата за избор на стратегически инвеститор по проекта АЕЦ „Белене“ бе публикувана на 22 май 2019 г. в Официалния вестник на Европейския съюз. Срокът за приключване на процедурата е 12 месеца от датата на публикуване.

За повече икономически новини и анализи - четете Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Щирлиц

преди 4 години

Родното недоразумение,което се прави на премиер,спря Белене и май се беше хвалил дори.Сега явно положението се е натопорчило,и всячески се мъчат да довършат централата.Медведев май затова и дойде на Трети март,усмихвайки се ехидно.

32

Анонимен

преди 4 години

Росатом преди дни показа как действат техните устройства-гърмят при включването и избиват всички наоколо!От страна президентът на която признава ,че годишно умират 40 000 човека от препиване с алкохол никакво качествено производство не трябва да се очаква.Алкохолът не прощава!

31

Крим не е руски

преди 4 години

не трябва да позволяваме на руските врагове и окупатори да поставят атомна вина с часовников механизъм на наша територия.

fallback