Снимка: Reuters
fallback

Русия съобщи, че е изпратила два стратегически бомбардировача Ту-160 в Анадир на Чукотския полуотров, в руския Далечен изток, точно срещу американския полярен щат Аляска, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Ту-160, наричан още "Белия лебед", е свръхзвуков боен самолет от съветската ера, който може да носи до 12 ядрени ракети с малък обсег и да прелита 12 000 км без презареждане. Според руското министерство на отбраната двата саморета са прелетели до Чукотка 6000 км за малко над осем часа от базата си в Западна Русия в рамките на тактическо учение, което ще продължи до края на тази седмица. То има за цел да провери готовността на ВВС за пребазиране на оперативни аеродруми и да осъществяват презареждане във въздуха, пише БТА.

Учението, според държавните руски медии, цитирани от Ройтерс, показва способността на Русия да разполага ядрени оръжия "на прага" на територията на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

148

Анонимен

преди 4 години

1 U.S. dollar = 66.8896321 Russian rublesСкоро никой няма да се интересуваот фъкания долар. Изненада от Китай,Русия и др. заплашвани със санкцииот сащ.

147

Анонимен

преди 4 години

Русия праща бомбардировачи на границата със САЩ Самолетите могат да носят ядрени оръжия. САЩ го правят, пращат до границите на РУСИЯ от 1950 год насам.

146

Анонимен

преди 4 години

До 100 рубли = 1 ДОЛАРСуперсилата има аналогичен бомбардировач - B-1 Lancer. Сравни ТТ- данните на двата и намери някоя 12-етажна сграда да се хвърлиш! Ту-160 не могат да го настигнат натовските изтребители!72 рубли са 1 факан долар от месеци, но са обезпечени със злато.

fallback