Снимка: архив, Reuters
fallback

Украинските власти задържаха руския танкер "Нейма" в пристанище Измаил в Одеска област, съобщи прес службата на ведомството.

Службата за безопасност на Украйна е посочила като причина задържането на танкера "блокиране на украински кораби в Керченския проток", пише Риа.

Твърди се, че в пристанището танкерът е влязъл под името "NIKA SPIRIT'.

Заподозрени от украинските власти са 15 руски офицери, сред които един контраадмирал, двама вицеадмирала и генерал-полковник.

Служители на украинската служба за сигурност, военни прокурори и гранични полицай са претърсили кораба, иззели са документи, протоколи и бордови дневници.

Екипажът на танкера е разпитан.

На 25 октомври 2018 г. Русия задържа 24 украински моряци и трите им плавателни съда в Керченския проток, който свързва Черно и Азовско море. Украинските моряци са обвинени от Москва в незаконно навлизане в руски териториални води.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Mitko USA

преди 4 години

Ne se znae znae li se. Zashtoto kogato ne se znae, hich nishto se ne znae!

50

Reptile

преди 4 години

След което танкера отгворил на огъня със балистични ракети и излетял в неизвестна посока... дано старият виц не де случва на истина.

49

Анонимен

преди 4 години

Същият този танкер е препречил пътя на украинските катери в Керченския пролив, когато руснаците ги задържаха. Украинците са образували дело по случая и официалната версия е, че го задържат като веществено доказателство по делото.

fallback