Снимка: Reuters
fallback

Руското министерство на отбраната отрече негови стратегически бомбардировачи да са нарушавали южнокорейското въздушно пространство и отправи на свой ред обвинение, че военни самолети на Сеул са извършили опасни маневри, застрашили руските летателни машини, съобщи Ройтерс.

Според руското министерство обаче самолетите са летели над "неутрални води" в акваторията на Японско море.

Oще по темата

Южнокорейските самолети са дали 360 предупредителни изстрела по руските самолети, съобщи агенция Йонхап, позовавайки се на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на Южна Корея.

Инцидентът стана в района на островите Токто (Такешима), разположени източно от южната част на Корейския полуостров, отбеляза ТАСС.

"Никакъв "предупредителен огън" не е имало от страна на южнокорейските изтребители. "Ако руските пилоти бяха почувствали заплаха за сигурността, щеше да последва отговор", каза руското министерство, цитирано от БТА.

Ведомството също така отбеляза, че южнокорейците нееднократно са се опитвали да възпрепятстват руски самолети, позовавайки се на произволно установена от тяхна страна опознавателна зона за противовъздушна отбрана.

То обаче поясни, че подобна зона не е предвидена в международното право и следователно не се признава от Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 4 години

Според анкетите на Менса-България българите с русофилски уклон имат по-нискък коефициент на интелигентност. Нито един от членовете на Менса-България не е русофил.Като чета коментарите тук се убеждавам ,че са прави.

27

До 27

преди 4 години

Чудиш се какво са последствията за Турция, че свали су24. Ами покупка на с400 и почти пълно отричане от НАТО.

26

Анонимен

преди 4 години

АлкашаНатиска докато не му отлепиш един шамар (справка сваленото от турците Су-24). Но те обикновено не го приемат лично и най-много да ти забранят да внасяш домати за 1-2 години.

fallback