Снимка: Reuters, архив
fallback

Руският президент Владимир Путин казва в интервю за американския филмов режисьор Оливър Стоун, че според него руснаците и украинците са една нация и че двете страни трябва да намерят път към интеграция, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата

Путин е дал интервюто на Стоун на 19 юни и части от него са използвани във филм на режисьора за Украйна. Пълният текст на интервюто е публикуван днес от Кремъл, предава БТА.

"Мисля, че руснаците и украинците са един народ, една нация фактически. Когато земите, които са сега в сърцето на Украйна, са се присъединили към Русия, всички са мислели за тях единствено като за руснаци", казва руският президент и добавя: "Ние можем да използваме това като полезно предимство при някаква форма на интеграция".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

112

Само да попитам

преди 4 години

Ако напишеш имунна или някоя друга неприлична дума те цензурират. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли защо е така ?И още - защо ме изтриване, вече за 11-ти път ?Имате ли там нек'ви правила или всеки може да си прави каквото си иска ?

111

Анонимус

преди 4 години

До АнонименЛетописецът Нестор от Новгород, чааак през 12 век, написал, че Киевская Русь била основана от Рюрик...Това е единственото сведение за Рюрик и е легенда. Има допускане, че се е касаело за посредническа роля на въпросния в междуособни борби между руски князе, а не за основаване на Руската държава. А Киев и Новгород са твърде отдалечени един от друг. Едни от основните признаци за разпознаване на легендите са различно време и място. В случая имаме точно това! Цели три века разлика!

110

1

преди 4 години

До АнонименТочно това означава! Името "Варангианс" е дадено именно на скандинавските/викингските/ търговци от гърците. И прието от руснаците във формата "варяги". А търговският път е именуван в руската традиция като "от варягите към гърците" и обратно.

fallback