Руският президент Владимир Путин си донесе собствена чаша на вечерята след първия ден от срещата на Г-20 и това предизвика сериозни коментари в интернет, предаде Франс прес.

На вечерята на държавните глави, с която завърши първия ден от форума на Г-20, руският президент беше увековечен как пие от собствена бяла чаша, докато останалите лидери имаха традиционни стъклени чаши на столчета.

Путин: Не приемам много от методите на Тръмп, но той е талантлив човек

На телевизионни кадри се видя как Путин и американския президент Доналд Тръмп вдигат чаши, седнали от двете страни на домакина на Г-20 - японския премиер Шиндзо Абе.
Чашата на Путин веднага обиколи социалните мрежи, като някои потребители повече или по-малко сериозно си задаваха въпроса дали руският президент не се бои да не бъде отровен, посочва АФП.

Путин обаче не за пръв път се появява с подобна чаша - чашата, в която пиеше на форума на Г-20, бяла и с герба на Русия, много напомня онази, която президентът използваше миналата седмица, когато отговаряше в пряко предаване на въпроси на свои съграждани.

Путин: Либералните ценности са отживелица

Кремъл бързо потуши полемиката, а говорителят на президента обясни, че причината е, че Путин често пие чай от тази чаша, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase