Снимка: Reuters
fallback

Служители на руските специални служби са ликвидирали снощи в Дагестан двама привърженици на терористичната организация "Ислямска държава", готвещи нападение срещу правоохранителните органи. Това съобщи днес информационният център на руския Национален антитерористичен комитет, цитиран от ТАСС и БТА.

Снощи около 22 ч на участък от пътя между населените места Ендирей и Карланюрт в Хасавюртския район в Дагестан е предприет опит да бъде спрян автомобил ВАЗ-2109, в който пътували двама въоръжени мъже.

"В отговор на искането да сложат оръжие и да се предадат на властите, те открили огън. При последвалата престрелка и двамата престъпници са неутрализирани. На мястото на престрелката са намерени автомат и пистолет", съобщи НАК.

"Били са привърженици на забранената в Русия международна терористична организация "Ислямска държава" и са възнамерявали да извършат нападение срещу служители на правоохранителните органи", допълни комитетът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

666

преди 4 години

Убили само 2 *** , а в Дагестан всичко живо е поддръжник на ИД и ненавиждат русия. Така че това е прашинка в океана но е показно че работят здраво.

20

Анонимен

преди 4 години

До Само питамЗащо Европа не може да действа безкомпромисно срещу тероризма като Русия?щото повечето членове на ИД са от бившия СССР и се прибраха по родните си места.

19

Анонимен

преди 4 години

В Санкт Петербург взривиха бомба в метрото и две седмици по-късно терористите бяха заловени и даваха официални показания, а по-малко от година по-късно си получиха и присъдите.А при нас взривиха бомбата в Сарафово и до сега не се случва нищо подобно.Сравнявайте ефективност на руските специални сили и нашите смешници "по стандартите на НАТО"

fallback