Снимка: Reuters
fallback

Грузинските авиолинии не дължат нищо на Русия, заяви категорично основателят и собственик на компанията Тамаз Гаяшвили в интервю за грузинската агенция "Интерпреснюз", цитирано от БТА.

"Грузинската страна не е дължала и не дължи нищо на руските власти", подчерта той, коментирайки решението на руското министерство на транспорта да спре полетите на грузинските авиолинии до Русия от 8 юли.

Oще по темата
"Със своето решение руското министерство на транспорта спря въздушния трафик между Грузия и Русия, което е много лошо и вреди на първо място на руските граждани. Дори не говоря за финансовите загуби", добави Гаяшвили.

Преди ден руското министерство на транспорта заяви, че от 8 юли се прекратяват полетите на грузинските авиолинии до Русия. "Причината за спирането на полетите е необходимостта от гарантиране на достатъчно равнище на авиационна безопасност, както и наличието на просрочени задължения" на грузинските компании, уточни министерството.

Грузинските посолства в чужбина започнаха активно да канят чужденците да прекарат лятната си отпуска в републиката, след като Москва реши да прекъсне въздушния транспорт между Русия и Грузия, отбелязва ТАСС. Видеоклипове бяха публикувани на страниците на посолствата във Facebook.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 4 години

Грузинците като народ са били на изчезване,но руснаците им създали нова държавност и ги спасили. Е как да не дължиш нищо?

31

джо

преди 4 години

Когато основните ти доводи са, че ще дойдат Американците и всичко ще се оправи. Става дума за Грузинската опозиция .Няма нищо лошо в това да демонстрираш своята правота.Да изтеглиш туристите си и нагледно да докажеш за какво иде реч.Не може да ти направят подобно представление а ти да се направиш ,че нищо не се е случило.Вчера даваха интервю с жена , която е на почивка в Батуми, заяви ,че след размириците хората са станали по-любезни, но има и крайни, развяващи флагове,което е обезпокоително.

30

за добро е

преди 4 години

Те и на нас ни ги играят тези номера, и затова делът на западни туристи постоянно нараства. Още по времето на Тато "второ направление" беше по-важно от "първо".Ще пострадат малко и после не може никой ги върна към Русия.

fallback