Снимка: Reuters
fallback

Руската комунистическа партия иска да бъде забранен хитовият сериал "Чернобил" заради "демонизацията на съветската власт", съобщават руските медии, цитирани от 24 часа.

Руските комунисти са се обърнали към местния регулатор Роскомнадзор с искане да се ограничи достъпът до американския филм, който вече привлече вниманието на целия свят.

"В сериала "Чернобил" истинската трагедия се е превърнала в идеологическа манипулация от страна на канала HBO", твърдят от "Комунистите на Русия".

Oще по темата
Шефът на ЦК на партията Сергей Малинкович нарече сериала "гаден" и обвини създателите му в клевета.

Според прессъобщение, разпространено от партията, поредицата за драматичните събития от 1986 г. е идеологическо оръдие, призовано да опорочи и демонизира образа на съветската власт и съветските хора.

Комунистите не спират до тук и призовават да бъде заведено дело срещу сценариста, режисьора и продуцентите на сериала. Въпреки това те признават, че "хронологията на събитията и ключовите моменти в общи линии отговарят на реалността."

Минисериалът на HBO "Чернобил" успя за изключително малко време да накара целия свят да заговори отново за огромната трагедия, случила се в украинската атомна централа. Докато всички изтъкват перфекционизма на екипа, заснел филма, то в Русия той далеч не се радва на такова обожание. От там вече обявиха, че готвят своя филмова версия за момента на експлозията, в която ЦРУ са виновни за аварията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

446

Експерт

преди 4 години

Това е един от най - пропагандните холивудски продукции редом с hunter killer... 21 век сме стига с това тенденциозно представяне на исторически събития..

445

До рускиня 407

преди 4 години

Рускиньо, колкото и лъжи да пишете, както и да чакате да измрат всички живи свидетели, престъпленията на сънародниците ти в Украина са документирани - милиони измряли от от глад. Жив геноцид за който ще си платите по всички писани и неписани закони на всeлената, понеже нямате покаяние. Имате само наглост."Познаваш хора живели при голодомора?Уха-значи много добре им се отрази гладуването на дълголетие"Едно такова "здравословно гладуване" и на теб! Щом ти е толкова весело.

444

Госта

преди 4 години

Защо не направяфилм за Хирошима и Нагазаки Защо не разкажат за бомбите с уж обеднен уран над Сърбия Действия не случайно и злополука а нарочно и умишлено извършени с цел убийство унищожение и подчинение на чужда държава им

fallback