Снимка: архив, Reuters

Служителите на правоохранителните органи са неутрализирали две лица, блокирани в жилищна сграда в град Колчугино, Владимирска област. Те са подготвяли терористичен акт. Това съобщи днес руският Национален антитерористичен комитет, цитиран от ТАСС.

"На предложението да сложат оръжие и да се предадат на властите престъпниците отвърнаха с откриване на стрелба по служителите на правоохранителните органи и при избухналата престрелка бяха неутрализирани с ответен огън", се казва в съобщението.

НАК отбеляза, че самоличностите на ликвидираните лица са били предварително установени, те "са били привърженици на терористична организация, поддържали са връзка с емисари в чужбина и са подготвяли терористичен акт на място с голямо струпване на хора".

"На мястото на престрелката са открити оръжие, боеприпаси, както и готово за използване самоделно взривно устройство и религиозно-екстремистка литература", добави комитетът.

"Жертви сред служителите на правоохранителните органи и пострадали сред гражданското население не са допуснати", уточни НАК.

Тази нощ служителите на руските правоохранителни органи блокираха частен дом в покрайнините на град Колчугино. На територията на града беше въведен режим на контратерористична операция. Обитателите на съседните жилищни сгради бяха евакуирани, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase