Снимка: Reuters
fallback

Руски медии цитираха пилот на самолета на "Аерофлот", който снощи избухна в пламъци при аварийно кацане в Москва, че машината е била без радиовръзка заради удар от мълния, предаде БТА като циитра Асошиейтед прес.

При пожара след кацането загинаха 41 души от общо 78 на борда.

Oще по темата
Самолетът Сухой SSJ100 беше излетял за Мурманск по време на буря, но бързо се върна за аварийно кацане.

Пилотът Денис Евдокимов беше цитиран от телевизия "Звезда" и в. "Комсомолская правда" да казва, че "заради мълнията загубихме радиовръзка и преминахме в режим на минимално пилотиране. . . т.е. без компютър, както е обичайно, а директно. В авариен режим", обясни пилотът.

"Успяхме да възстановим радиовръзката на честотата за спешни случаи, но за кратко и с прекъсвания. Успяхме да кажем няколко думи и после връзката изчезна", твърди той.

Според бордния командир причина за пожара е твърдото кацане и това, че резервоарите на машината са били пълни.

Държавната телевизия цитира стюардесата Татяна Касатника, че "излетяхме, влязохме в облак, имаше силна градушка и в този момент имаше изпукване и някакво проблясване, като електричество".

Руският министър на транспорта Евгений Дитрих каза днес, че от обгорелите останки на летище Шереметиево са извадени 41 тела. Шестима души са оцелели и са в болница.

На страницата си в социалната мрежа "ВКонтакте" кметът на Москва Сергей Собянин написа, че станалото е "ужасна трагедия" и трима от загиналите са московчани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Аз съм №56

преди 4 години

Получих 2 минуса. Питал идитата, нещо невярно ли съм написал? Имаше филми за човекоядците от уругвайския отбор по ръгби от разбилия се в Андите самолет. Или аз си съчинявам?Просто искам да кажа, да изкрещя, да ревна: стига с гадното злобеене срещу Русия! Стига! Баста! Долна ***, изтъкана от злоба! Русия е велика, мощна, даже сравнена с целия свят! Нали това постоянно правите - сравнявате я с всички оставали, взети заедно!Слава на Русия - по-малката ни сестра, но пораснала голяма и могъща!

52

Боби

преди 4 години

Факти1.излита нормално но с пълни резервуари с гориво2. Минава през или много близо до гръмотевична буря(възможна първа грешка на екипажа)3. Мълния? или по същото време отказ на голяма част от електричеството4. насочване за кацане криво ляво - диспечерите освобождават коридор5. Кацанеа) с пълни резервуариб) без предкрилки/задкрилки(тоест скорост над 350км/ч вместо 220-250км/ч)в) удар в земята който поврежда основния колесник и предизвикава пожар на тонове неизразходвано горивопоклон

51

До Анонимен 48

преди 4 години

"Между друго по N.G. даваха и за хокйен отбор загинал в авиокатастрофа в Русия преди 10тина години!"Аз пък ще ти припомня за една друга катастрофа в Андите през 1972 г. с уругвайски отбор, където стигнаха до канибализъм. Самолетът беше Fairchild.И една катастрофа на Boeing-707 през 1961 г. в Брюксел, в която загиват всички, вкл. и целият отбор на САЩ по фигурно пързаляне.За което отменят Световното в Прага в знак на траур.Има стотици авиокатастрофи, данните са намираеми,но русомразката ***

fallback