Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че САЩ, Русия и Китай трябва да се откажат от ядрените оръжия, предаде ТАСС, цитирайки интервю на американския държавен глава пред телевизия "Фокс нюз".

"Днес видях как президентът (Владимир) Путин в Русия заяви, че се радва да помогне (на САЩ) със (севернокорейския лидер) Ким Чен Ун и Северна Корея. Искаме да се отървем от ядреното оръжие, всички сме длъжни да го направим", заяви Тръмп.

Путин и Ким на четири очи: Ползотворно и конструктивно

Той подчерта, че Русия и Китай също трябва да се откажат от ядрените си арсенали.

По-рано снощи телевизия Си Ен Ен заяви, цитирайки анонимни представители на Белия дом, че Тръмп има намерение да подготви споразумение за съкращаване на ядрените арсенали, предвиждащ участието на Русия и Китай, пише БТА. Според президента на САЩ контролът над ядрените оръжия трябва да се извършва с участието на Москва и Пекин и да включва всички видове оръжия и бойни глави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 5 години

Трябва да се включат всделката и американскитесамолетоносачи . На сащ не са нужни самолетоносачи .

48

ха-ха-ха

преди 5 години

Рижия дъртак става само за посмешище.Вече никой не го брои за жив.Целия свят мрази краварите.И с право.

47

Анонимен

преди 5 години

Иска му се болен здрав да носи.Или всички унищожават или никой.Веднъж да излъжеш,може и да мине ,но всеки път да лъжеш,няма как да мине.Когато бяха на върхът на милитаризацията си договорите ги носех на върхът на копието и който откажеше диктата,му го забиваха в сърцето.Обаче колелото на историята се върти.Това са забравили в САЩ.

fallback