Снимка: архив, Reuters
fallback

Край река Колима в Далечния изток в Русия горят 4 000 хектара тундра, съобщи РИА Новости, като се позова на началника на „Авиалесоохрана“ Александър Черняев.

Огънят бушува между две населени места – Евенск и Гижига. По думите  на Черняев пожарът е причинен от местни жители, които палят огън в тундрата.

Черняев каза, че е решено пожарът да не се гаси, защото се намира на 550 км от Магадан.

„Дори и хеликоптерът да долети без екипаж, само с вода до мястото на пожара, той не може да се върне обратно – няма къде да зареди“, обясни Черняев.

Той каза, че се очаква пожарът да се угаси сам, но огънят ще бъде наблюдаван от спътник.

„Огънят постепенно ще се угаси сам, гори тундра, под която има лед“, обясни Черняев.

По данни на руската агенция бушуващият в Далечния изток природен пожар е най-големият по площ за страната. По-рано беше съобщено, че около 200 хектара тундра горят на полуостров Камчатка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Офффф

преди 5 години

До Анонимен 49Иденце, има статистика, има бюлетини, трябва да се чете! Русия отсвири САЩ и Канада по износ на зърно, отсвири ги като бръз влак малка гара.Слушай какво бе мен, ми то навремето и СЕСЕСЕРЕ е бил най-големия износител на зърно.И какво стана?

44

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 37Единствено в очите на ва тниците, но дори и те не вярват на тези глупости.......Иденце, има статистика, има бюлетини, трябва да се чете! Русия отсвири САЩ и Канада по износ на зърно, отсвири ги като бръз влак малка гара. А ти заслужаваш да намери човек отнякъде стара ва-тенkа и да ти я напъха в устата! Никъде няма толкова жени, облечени в кожени палта или сама с яки от скъпи кожи и с кожени шапки, както в Русия!От чернобурки, сребристи лисици, бобри, соболи, астраган, смушка.

43

Анонимен

преди 5 години

До ШашнатЧе си шашав, няма съмнение! Руснаците имат бойни безпилотни хеликоптери. И не само те. Бъдещето е на безпилотниците, както и на танковете без екипаж. В Руската армия има няколко вида роботи-танкове.

fallback