Снимка: Reuters
fallback

Корабната ракета "Калибър-М", разработвана в момента за руските военноморски сили с обсег на полета над 4500 км, се планира да бъде разработена и във вариант за сухопътно базиране с оглед на възможното излизане на САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег. Това предаде ТАСС, като се позова на източник от руския ракетостроителен отрасъл.

"С оглед на възможното окончателно излизане на САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег се планира корабната ракета "Калибър-М" с максимален обсег над 4500 км да бъде разработена и във вариант за сухопътно базиране", заяви източникът.

ТАСС не разполага с официално потвърждение на информацията, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

222

Анонимен

преди 5 години

Русия:-Ние имаме ядрени ракети.Америка:-Споко ние имаме всичко.

221

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 238Су-35 е самолет, за който западните наблюдатели казват, че за него не важат законите на физиката!Казват и друго нещо, което ти или не знаеш или не искаш да признаеш.Радарите на Ф35, които ще бъдат вградени в нашите Ф16 имат такъв обхват, че въобще не им трябва да влизат в близък бой.Засичат противника, пускат му ракетата и чао!Като разполагаш с карабина с оптически мерник, не чакаш да те доближат толкова, че да водиш бой с ножове.Су 35 ако ще и челна стойка на земята да прави.

220

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 237Айде наш'те! Не си на мач, мучащо чифткопитно! Су-35 е самолет, за който западните наблюдатели казват, че за него не важат законите на физиката! Не е стелт, неговото оръжие е свръхманевреността и невероятното отношение Weight/Trust, големият радиус на действие, радарите и оптоелектронните сензори, далекобойните ракети. А вече и новите двигатели, "изделие 30", с 20% по-ефективни, дълговечни и икономични от знаменитите АЛ-41.Нашите F-16???? Дришъл!

fallback