Снимка: архив, Reuters

Три самолета на ВВС на САЩ са провели осемчасово разузнаване по крайбрежието на Крим. За това свидетелстват данни от мониторинговия източник PlaneRadar, пише "Известия".

Първи над акваторията на Черно море е забелязан радиоразузнавач RC-135V, който е излетял от базата Суда бей на остров Крит. Към него за зареждане от британската база Милдънхол е бил изпратен Boeing KC-135R.

По-късно край бреговете на Крим се появява базираният в Гърция самолет за радиоелектронно разузнаване на ВМС на САЩ Lockheed ЕР-3Е, а два часа след това от авиобазата на НАТО Сигонела на остров Сицилия е излетял патрулен противокорабен самолет от ВМС Boeing P-8A Poseidon.

По данни на портала самолетите на няколко пъти са облетели южните граници на Руската федерация. Разузнавателните полети са продължили осем часа.

Преди това на 28 януари край руските граници са били забелязани три американски самолета-разузнавачи. Те са извършили разузнаване край Калининградска област, по границите на Ленинградска и Псковска област и над Балтийско море.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase