Снимка: МС
fallback

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева обяви, че руският президент Владимир Путин има покана да дойде в България.

"Тя е отправена и от българския президент, и от българския премиер, но все още няма уточнена дата", допълни тя.

По думите й страната ни прави всичко възможно втората тръба за газ да минава през България.

Oще по темата

"Мисля, че има много голям шанс това да стане. Президентът Путин за пореден път каза в Сърбия, че има възможност това да се случи", каза Захариева пред bTV.

Работи се и по това българските имена в Западните покрайнини да се пишат с женски български окончания. Сърбия вече обяви, че връща българските фамилни имена в Западните покрайнини.

Във връзка с мъгливото положение около Brexit у нас има създадена работна група, в която се разглеждат всички възможни сценарии.

Около 4000 са гражданите на Великобритания, които живеят у нас по данни на МВР. Те ще трябва да се регистрират в МВР като живеещи тук, ако сделка няма, посочи тя.

"Българското желание е да има безвизово пътуване между двете държави, за да са улеснени и туристите", посочи Захариева.

По думите й министерството на външните работи организира информационни дни в различни градове на Великобритания за българите, които живеят там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

107

българин

преди 5 години

Първо да паднат цените на горивата два пъти и тогава да дойде.Ако дойде преди това ще го посрещнем със стари яйца и развалени домати!Може и от дрон да паднат няма да се мъчим да ги хвърляме.21 век е все пак.

106

ognyanz

преди 5 години

Съмнително е, дали Путин ще дойде у нас. След провала на проекта Южен поток на руснаците им стана ясно, че ние нямаме самостоятелна политика за енергийните проекти. Решенията се вземат в Брюксел, а ние само ги изпълняваме. Така че, ако Турски поток ще минава през България, Русия ще преговаря с ЕС и Путин вече ясно го каза. А за какво друго си струва да дойде?

105

Анонимен

преди 5 години

Нищо нема да мине през БГ-запомнете ми думите !

fallback