Снимка: Reuters
fallback

Британската радиотелевизионна компания BBC заяви, че работи напълно съгласно руските закони и правила, за да представя независими новини, след като медийният регулатор на Русия каза, че ще й направи проверки, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Oще по темата

"Както на всички други места по света, BBC работи в Русия в пълно съответствие със законите и правилата в страната, за да представя независими новини и информация на своята публика", каза говорителка на медията.

Руският медиен регулатор заяви, че ще направи проверки, за да установи дали световният новинарски канал на BBC и интернет сайтовете на компанията спазват законодателството на Русия.

Този ход на Роскомнадзор беше в отговор на действията на британския медиен регулатор Офком, който заяви вчера, че руската телевизия RT е нарушила правилата за безпристрастност при отразяване на събитията, включително по случая с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 5 години

Bbc е л..яна британска медия която пропагандира наглосаксонските имперски интереси. Но те не могат да предотвратят факта, че Англия се връща в състоянието си от преди 19в. - периферия на Европа.

11

fake news

преди 5 години

Никога не съм предполагал че ще го кажа ам вярвам хиляди пъти повече на RT в сравнение с BBC . BBC ,DW,CNN,Bloomberg........Dnes.bg ---fake news

10

Трансатлснтически

преди 5 години

Гледах RT в ЮТюб. Много Добри. BBC много политизирани, като етдел на Ми6.

fallback