Снимка: архив Reuters
fallback

Когато зимата е дълга половин година и слънцето залязва още следобед, любовта към светлините и блясъка е обяснима.

Дойде ли зимата, Москва се пременя в блясък, а жителите й излизат да се насладят.

Улица "Николская" събира най-много минувачи с украсата си и с многото си музиканти. Тук нощна Москва е особено очарователна.

След залез слънце врати отваря и цирк "Никулин", който е сред най-старите в Русия, основан през 1880 г.

"Често се разхождам тук, в центъра, на Червения площад, харесва ми атмосферата, как хората общуват помежду си", разказва московчанин пред "Deutsche Welle".

Тук е и катедралата "Василий Блажени" - построена преди повече о 450 г. През 30-те години на миналия век Сталин искал да я събори, защото пречела на военните паради. "Василий Блажени" обаче оцелява. 

А ако нещо може да изненада дори и най-опитните туристи, то вероятно са вечно работещите салони за красота в руската столица. Тук фризьорските салони работят до късно.

Ню Йорк често е наричан "градът, който никога не спи", но Москва също може да се нареди сред градовете, в които животът не спира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 5 години

Зимна премяна и 50грама Боярищник ... охааа

17

?

преди 5 години

17Ти пък кога си виждал Москва-отпреди 25-30 години ли ?

16

+

преди 5 години

до някой сиТИ ДОБРЕ ЛИ?Днес ,да е рубло медия,по-скоро и е доларова медия и то на Прокопиев.Но пускат отвреме на време и нещо положително за Русия ,за да държат аудитория в заблуждение ,че са независими и свободни от доларите на САЩ.А ти или не си в час или си просто американски ..............,за да вадиш таквиз гениални умозаключения.

fallback