Снимкa: Reuters, архив
fallback

Властта в още една държава определи Русия като заплаха. Новият чешки външен министър Томаш Петържичек бе категоричен, че Москва представлява опасност не само за страната му, но и за целия Европейски съюз, предаде ТАСС, цитирайки чешкия новинарски сайт irozhlas.

"Според мен Русия представлява опасност", казва Петържичек в публикуваното вчера изявление, посочвайки като пример за заплахи "разпространението на дезинформация и прилагането на различни хибридни заплахи".

Oще по темата


"Ситуацията няма да се реши с някакво по-нататъшно изгонване на руски дипломати. Трябва да укрепваме стратегическата комуникация и способността си да се борим с дезинформация, при това в рамките на целия Европейски съюз", подчерта чешкият първи дипломат.

Той се позова на данни на чешкото контраразузнаване за засилване на руската активност на чешка територия. Ръководителят на контраразузнаването Михал Коуделка неотдавна заяви, че "целта на руските специални служби е унищожаването на НАТО и на ЕС", припомня ТАСС.

Русия "се държи все по-агресивно, трябва да приемаме сериозно получената от контраразузнаването информация", категоричен бе чешкият външен министър.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

160

Средногорец

преди 5 години

До антизападопоклонникДнес за да получава един българин споменатата заплата от 1500лв, то трябва да работи и живее в София! - ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА

159

Анонимен

преди 5 години

Змията най-хапе когато агонизира.

158

Анонимен

преди 5 години

Джуджо съвсем изтрещя. Колкото и да са смачкани руснаците, едва ли ще го търпят още много.

fallback