Снимка: Reuters
fallback

Млад мъж е прегазен от излитащ самолет на московското летище "Шереметиево", предаде Интерфакс.

Съобщава се, че екипажът на пътнически "Боинг-737" е сигнализиран на диспечерите, че при набирането на скорост по пистата се е сблъскал с животно.

Било е решено самолетът, който е излетял за Атина да не бъде връщан на летището, тъй като не са установени повреди по системите му.

Според Интерфакс мъжът е арменец, депортиран от Испания през Москва на път за Ереван. Той е осъществил скандал по време на пътуването си за руската столица. По-нататъчната съдба на арменеца не е ясна.

Разследващите смятат, че той е избягал от територията на летището, след което се е промъкнал на пистите.

На злополучната писта са изпратени служители от звеното за безопасност на полетите, които са открили там човешко тяло и вещи на загиналия. За установяване на самоличността е необходима ДНК експертиза. Според предварителна информация, той е на 25 години.

Тялото му буквално е било разполовено от излитащия самолет.

Выясняются обстоятельства происшествия в аэропорту Шереметьево.

По предварительным данным, сегодня около 20.10 при взлете самолета Боинг 737 «Шереметьево-Афины» одной из стоек шасси смертельно травмирован 25-летний мужчина.

На месте работают следователи и криминалисты СКР pic.twitter.com/qsH006sKPN

— Следственный комитет (@sledcom_rf) 20 ноември 2018 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Ум

преди 5 години

Споко не е голяма загуба...

21

Анонимен

преди 5 години

"Животно никога нямаше да отиде под самолета."... авиоексперт.Точно пък сблъсаци с животни са едни от най-честите произшествия със самолети. Средно по 10 000 годишно според статистика на FAA. Голямата част не са застрашаващи полетът. По-голямата час са птици, които не се махат дори и на метри пред самолет по пистата (личен опит). Въпреки това всяка година десетки сърни и диви прасета (това с прасетата се случва редовно на летище Дели) се сблъскват със самолети на излитане или кацане.

20

Бате Гойко

преди 5 години

Интересно как се е озовал на пистата. Няма как да се озовеш там случайно там. Прилича на някой търсач на силни усещания- да си направи селфи или нещо от сорта, макар че по тъмно няма да се получи никакво селфи

fallback