Снимка: Reuters, архив
fallback

Министерството на външните работи на Руската федерация осъди използването на националистически идеи в борбата за привличане на електорат за предстоящите през май 2019 г. избори за Европейски парламент. Това се казва в изявление на външнополитическото ведомство в Москва, публикувано на официалната му страница, предава TACC.

Oще по темата
"Вече съвсем нечистоплътно ни се представя очевидния стремеж за използването на такъв вид изкуствени идеологически постройки в конюнктурните интереси на развихрилата се борба за гласовете на избирателите в навечерието на вота за ЕП“, се казва в разпространения текст, цитиран от "Фокус".

От МВнР на Русия изказват мнение, че на изборите „национално ориентирани сили“, които се противопоставят на идеята за по-нататъшна федерализация на Европейския съюз, може да получат по-голям брой мандати в сравнение с предходни гласувания – или поне ако се съди по резултатите от проучванията на общественото мнение.

Според Москва паметните събития за 100-годишнината от края на Първата световна война са довели в европейските столици до "повече от съмнителни паралели“ между сегашната ситуация на континента и периодите преди двата световни конфликта.

В тази връзка МВнР на Русия напомня, че Първата световна война е избухнала "в резултат на стремежите на тогавашните велики сили към европейска и глобална хегемония, към преразпределяне на сверите на влияние“.

"Недопустимо е да се слага знак за равенство между защитата на националните интереси и национализма, между борбата за правото на съхраняването на идентичността, предаността към традиционните ценности и войните“, се казва още в текста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

159

Анонимен

преди 5 години

Do 172 Ne stava duma za geovrafia I istoriaglupako a za politiceskata karta. Rusia ne e v ES I nyama Dumata v EP. Osven tova, naskoro poiska da napusne OCCE. I e pod sankciite na nay-razvitite darjavi v sveta. 78 %ot teritoriyata I e v Azia. Teritoriyata na ES I stranite ot NATO prevazhojdat tazi na Rusia. Bay.

158

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 155И въпреки всичко, Европейска Русия от Калининград до Урал е най-голямата европейска страна. В тази площ могат да влязат десетина европейски страни. Япония, Ю.Корея, Сингапур са азиатски страни, но вие се наssирате от щастие, като чуете за тях. Нищо, че през ВСВ японците са ядели ритуално черни дробове на още живи пленници - свалени американско летци. Древният японски обичай киматори! 171Народът на хан Котраг - брат на хан Аспарух, микроцефалче!

157

Бонобо

преди 5 години

До Анонимен 151Ленин е един от колосите на началото на ХХ век мислител и революционер. Ти си екземпляр и то образец на човешко подобие. Според теб: "Ленин е родом от Симбирск,който се намира на територията населена предимно с волжски българи".Зле си с географията, волжските българи ги дири оттам Волга, на изток, около Кама.И чувашите са малко нещо българи, но в Ульяновск (б. Симбирск) са пренебрежимо малко. Я ме подсети, кой тамошен "българин" е имал "превъзходство" над В.И.Ленин!

fallback