Снимка: архив Reuters
fallback

Русия няма за какво да говори с Великобритания по случая Скрипал. Лондон не е предоставил консулски достъп до Юлия Скрипал и до този момент, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Oще по темата

"Няма конкретни факти по случая Скрипал, но дори и да имаше ние сме готови да ги разгледаме. В момента най-главното ни искане към Лондон е да покаже руската гражданка и нейния баща", продължи Лавров.

"Сергей Скрипал е поданик на Великобритания, но неговата дъщера е само гражданка на Русия", припомни руският външен министър.

"Половин година Великобритания изразява високомерна позиция и отказва на Русия среща със Скрипал. Ние не знаем дали е жива – това е неприемливо", настоя Лавров.

Русия очаква факти по делото Скрипал. "Докато такива не бъдат представени, няма какво да се говори по тази тема", категоричен бе той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 4Как не те е срам да наричаш демократична Великобритания "тоталитарен фашистки режим"! Не е тоталитарен!

22

Анонимен

преди 5 години

Русия е велика , свикнаха ли западните лицемери???Къде е момичето???Да кажат ингелизите???Тя е руска гражданка....................британските служби явно са убили милото момиче!!!

21

Анонимен

преди 5 години

И защо се интересувате къде са Скрипалите? Да не би за да (се опитате да) ги отровите?Така че отговорът е: "Няма да ви кажем къде са от съображение за сигурност!"Първо дайте да разпитаме двамината юнака дето ...

fallback