Снимка: Reuters, архив
fallback

Властите на Санкт Петербург предложиха на руската компартия пет алтернативни места, където да отпразнуват 101-ата годишнина от Октомврийската революция - включително тържествената зала в двореца Смолни, където Владимир Ленин обявил, че революцията е победила, предаде БТА като цитира ТАСС.

По-рано градската комисия по законността, правния ред и сигурността не разреши на комунистите да организират на 7 ноември шествие и митинг до крайцера "Аврора", закотвен на брега на река Нева, пояснява агенцията.

Халосен изстрел от кораба е станал сигнал за щурма на Зимния дворец в града; крайцерът е сред основните символи на революцията от 1917 г.

Компартията не харесала, според ТАСС, предложенията на общината за празненства в градски паркове или в Смолни.

Градският партиен комитет смята да организира на 7 ноември край "Аврора" среща с избиратели за депутати-комунисти от Държавната дума и петербургското законодателно събрание, информира първият му секретар Олга Ходунова.

Комисията по законността обаче напомни, че провеждането на неразрешени публични прояви ще представлява нарушение на руските закони, добавя агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

сърп без чук

преди 5 години

почерпката ще е пред мавзолея всеки да си носи кой каквото има

17

НЕЛЕЧИМО

преди 5 години

До софиянец така е но Русия е точното място и почва за доразвиването и затвърждаване във вековете на комунизма

16

софиянец

преди 5 години

До анонименРусия и комунизмът са две различни неща.Русия е тялото-комунизмът--па-ара-зита който яде все още тялото.Велика страна заразена с Па-ра-зити за да е немощна.Факт.Нали знаете как и кой и защо изнесе комунизма в Русия?Кой и защо и как направи метежа и убийствата на хора в Питер?Кой и с какви пари плати на пияните моряци да избиват хора с цел грабеж и анархия.Един легендарен влак натоварен с немско еврейско злато и един сифилистик охраняван от 3000 немци-пазят него и златото .

fallback