fallback

В Москва православната църкв раздава храна на нуждаещите се. Ана Иванова също е там, за да получи помощ. Тя е била бременна с петото си дете, когато съпругът й загинал в тежка катастрофа.

Тя се грижи сама за децата си и не може да започне работа, а социалната помощ не й стига. Затова и Ана опира до кухните за бедни на църквата.

"При нас идват хора, които са попаднали в тежка житейска ситуация. Някои са загубили родителите си, други имат болни роднини и дават всичките си пари за лекарства", разказва Виктория Грайвороновская, която работи в такава кухня, пред Deutsche Welle.

Според официалната статистика 13% от руснаците живеят в бедност, а това са 20 млн. души. В действителност обаче броят на хората в нужда е много по-висок. Икономистите пресмятат, че 40% от хората нямат пари за храна и дрехи.

Според последните социологически проучвания най-големият страх на руснаците са растящите цени.

Над 60 млн. руснаци са зависими от държавните социални помощи. Правителството обаче възнамерява да се пребори с бедността.

"В Русия не трябва да има семейства в тежко положение, особено ако в тези семейства има деца. Всеки човек трябва да има възможност да работи", казва Олга Окунева от "Единна Русия". Тя смята, че ако семейството няма достатъчно пари, трябва държавата да се намеси.

Ана обаче не може да чака държавата да се намеси. Затова ще разчита на църквата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 127Вие не се занимавайте с което не е ваша работа Русия е бедна но поне има идея как следващото и поколение да не живее в бедност и прави нещо по въпросаТя Русия има идея от 100 години и 100 години все скъсана ходи.

110

----*

преди 5 години

То държава на руската територия няма. Има милитаризирана автокрация ,която не може да се самоиздържа и регулярно трябва да мародерства срещу съседните държави.

109

за нищо не стават

преди 5 години

Такава богата на природни богатства страна и такава бедност! Без война, с толкова добри чуства от страна на САЩ и Германия. Помните ли 1990 те. Ние които бяхме насилствено натикани в "Источния Блок" благодарение на Ялтенската конференция бяхме "виновни" че сме били там. Докато на истинските насилници съчустваха. И какво направиха? Създаваха престъпност, грабиха, приватизираха . . . русофилистичните престъпници. И сега, след като се награбиха, пак са на просешка тояга.

fallback