Елена Батурина, зад нея Юрий Лужков. Снимка: архив, Reuters
fallback

Президентът на строителната компания "Интеко" Елена Батурина оглави класацията на най-богатите жени в Русия, изготвян от списание "Форбс", съобщи ТАСС.

Състоянието на съпругата на бившия московски кмет Юрий Лужков се оценява на 1,2 милиарда долара.

Генералният директор на интернет магазина за дрехи Wildberries Татяна Бакалчук е на второ място (600 милиона долара). Преди година на тази позиция бе Елена Риболовлева, бившата съпруга на милиардера, собственик и президент на френския футболен клуб "Монако" Дмитрий Риболовлев. Тази година тя е на трето място, като изданието оценява богатството й също на 600 милиона долара.

Основният собственик на авиокомпаниите Сибир и Глобус (от групата S7) Наталия Филева е на четвърто място с капитал от 600 милиона долара.

Челната петица завършва с члена на съвета на директорите на "Прогрес капитал" и бивш акционер в завода "Лебедянский" Олга Белявцева (500 милиона долара).

По-рано "Форбс" публикува класация на 200 най-богати руски бизнесмени. Рейтингът е оглавяван от председателят на съвета на директорите на металургическия комбинат в Новолипицк Владимир Лисин (19,1 милиарда долара).

На второ място е основният акционер в Северстал Алексей Мордашов (18,7 милиарда долара). На третото - шефът на Новатек Леонид Михелсон (18 милиарда долара).

Михелсон оглавяваше рейтинга две години поред 2017 и 2016 година. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

OMV

преди 5 години

И тази страшна като ***

9

Анонимен

преди 5 години

*** както винаги дьвче сополи докато мирише на лук. Слагам точка защото не се учудвам това е дефениция за него.

8

Е *а мааму

преди 5 години

Това на снимката е жена?!? Първо ми заприлича на Депардио на като по-млад.. Убас... ти парите, ако ще изглеждам така.. :х

fallback