Бойко Борисов и Дмитрий Медведев. Снимка: МС
fallback

Министър-председателят Бойко Борисов и руският премиер Дмитрий Медведев обсъдиха засилването на партньорството между двете страни в сферата на енергетиката и туризма.

Двамата правителствени ръководители разговаряха в рамките на 12-ата среща на върха Азия - Европа (АСЕМ) в Брюксел, съобщи правителственият пресцентър.

По време на срещата беше обсъдено задълбочаването на отношенията в енергийния сектор между двете страни.

"Обменихме мнения за възможностите на нашия газов хъб "Балкан", където да привлечем газ и от терминала в Гърция, и от Черно море. Започва и трети сондаж в блок "Хан Аспарух". Ще имаме възможности от много посоки да постъпва газ в газовия хъб", заяви българският премиер.

Бойко Борисов и Дмитрий Медведев отчетоха ръст на руските туристи в страната ни тази година.

"Вече се върнаха руските туристи в България. Предстои работа на смесената комисия през октомври в Москва", допълни българският премиер.

Двамата правителствени ръководители изразиха задоволство и от активизиране на двустранното партньорство през последните години в търговско-икономическата сфера.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 5 години

Другарите ги боли много, защото Борисов започна да си говори (изяснявйки някои недоразумения, които му натресоха) вече на една и съща честота и с Москва. А тя им беше единствената надежда, за да създават напрежение в държавата.

39

Хан Тервел

преди 5 години

Както каза Доналд Тръм за Саудитска Арабия, не можем да си позволим прекъсване на икономическото партньорство, само щото саудитците нарязали на парчета някакъв сидесидент...Е сега и ние така...не можем да прекъснем икономическите си връзки с Русия само щото някой си в Англия препил с новичок.Браво на Борисов, добре се възползва от конюнктурата

38

ъъхъ

преди 5 години

и това ли даже е било тези дни, докато ние кротко си бачкаме, Медведев се е видял с толупа от добро отношение към бг. Ами супер!

fallback