Кадър: YouTube
fallback

В колежа в град Керч в Крим е избухнало неустановено взривно устройство, пише РИА Новости, като се позова на руския Национален антиреростичен комитет.

Десет души са загинали, а около 50 души са пострадали. Двадесет души са хоспитализирани в Първа градска болница със средно тежки наранявания. Повечето от загиналите са ученици.

По думите на очевидец в техникума са станали няколко експлозии, а не една. Освен това в сградата са се чули изстрели.

Първоначално беше съобщено, че в училището е станала газова експлозия.

На мястото на инцидента работят екипи на спешната помощ, специалисти от Министерството на извънредните ситуации и сътрудници на Федералната служба за сигурност.

Оперативният щаб на НАК координира работата на службите, за да се предотвратят евентуални повторни експлозии.

Руският следствен комитет е образувал углавно дело.

От Кремъл заявиха, че на Владимир Путин е доложено за взрива. Президентът е наредил да бъде обезпечено извозването на пострадалите във водещите медицински центрове в Русия.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че се разглежда версията за терористичен акт. „На президента е доложена информация по линията на различни ведомства“, каза още Песков.

В Керч се намира ръководителят на Крим Сергей Аксьонов. За там е излетял Ил-76 на Министерството на извънредните ситуации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

firebg

преди 5 години

Хората откачиха!

93

Анонимен

преди 5 години

Пак не е атентат. ..амии злополука : ) Режима маже очите на овцете , както е показано в учебника .

92

ognyanz

преди 5 години

До Анонимен 103: Г'лупости.А до другите: Не бързайте с изводите. Скоро ще се разбере повече, но не забравяйте че в Крим освен че мнозинството са руснаци, има и всякакви - украинци, татари и т.н.

fallback