Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters
fallback

В Кремъл са убедени, че обосновани обвинения по адрес на президента на Русия Владимир Путин в причастност към политически "убийства и отравяния" не може да има. Това заяви говорителят на руския държавен глава Дмитрий Песков, цитиран от TACC.

"Никакви преки обвинения президентът на САЩ /Доналд Тръмп по отношение на руския лидер в интервюто за телевизионния канал Си Би Ес/ не е изказал – каза Песков. - А и не може да съществуват каквито и да са подкрепени с поне някакви аргументи и още повече с доказателства обвинения по отношение на президента на Русия".

Oще по темата

В интервю за Си Би Ес, запитан дали е възможна причастност на Путин към политически "убийства и отравяния" Тръмп каза: "Вероятно".

Песков отбеляза, че въз основа на тези думи той не би говорил за това дали Тръмп е допуснал възможността за такава причастност, както това направиха медиите.

"Тук навярно трябва да се отнасяме гъвкаво към лингвистичните особености – добави той. - Друг отговор естествено, не беше възможен – това е отговорът на президента на САЩ".

Говорителят на Кремъл подчерта, че Русия не е имала, няма и потенциално не може да има нищо общо с подобен род обвинения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Констатиращ

преди 5 години

Е, затова е вярна приказката: най-добър е мър*вия хамериканец!ФАКТИ1 Още при колонизирането на континента са почти избити коренните жители.2 Робството процъфтява в Америка.3 САЩ са ЕДИНСТВЕНАТА страна употребила ядрено оръжие срещу мирни хора.45

36

Pilot

преди 5 години

Какво ни занимавате с глупости нима ЦРУ не убива предателите си ? Заради алчността за пари и петрол американците разрушиха колко страни: Ирак , Сирия , Египет, Либия..... убиха президентите им , настана хаос и мародерства !!!Благодарение на тях колко човешки живота се промениха ?!

35

Анонимен

преди 5 години

Първо обосновани обвинения към Путин са възможни той не е ангел че да са невъзможни.Второ такива обаче на ниво унищожение на държави няма убедителни.Трето всичко в което обвиняват Путин го правят всички останали и просто го демонизират както и той тях и с това решават вътрешнополитически проблеми примерно падащ рейтинг а ние тук се съдираме да се плюем докато Тръмп Путин Меркел Ердоган и Тереза си взимат парите отиват на Бали и викат благодарим ви на всички *** дето ни платихте круизът.

fallback