Снимка: архив, Reuters
fallback

Руски сайт назова трети служител на военното разузнаване, който според него е замесен в отравянето на двойния агент Сергей Скрипал във Великобритания, предаде Ройтерс.

Новинарският портал "Фонтанка" цитира данни, че Сергей Федотов е посетил Великобритания през 2016, 2017 и 2018 г. и е напуснал тази страна на 4 март - в същия ден, когато от кралството са си тръгнали и други двама агенти на Главното управление (ГУ) - руска разузнавателна служба, по-известна под старото си наименование Главно разузнавателно управление (ГРУ) - които вече бяха назовани като заподозрени за атаката.

Oще по темата

Бившият руски разузнавач, превърнал се в британски шпионин, Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха открити в безсъзнание на пейка в британското градче Солсбъри именно на 4 март. Великобритания твърди, че Скрипал баща и дъщеря са били отровени от двама служители на ГУ, идентифицирани като Анатолий Чепига и Александър Мишкин, с военното нервнопаралитично вещество "Новичок" - обвинение, което Москва отрича.

Миналия месец вестник "Дейли телеграф" писа, че британската полиция е установила самоличността на трети руски агент, който според нея е бил на разузнавателна мисия преди опита за убийство на Скрипал. Британският ежедневник не разкри името на заподозрения, припомня Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Питанчев

преди 5 години

Абе, какво стана със Скрипал ? Изчезна безследно ...... както котката му. Само за новичока вече се говори в новините .

27

Анонимен

преди 5 години

До лиди до Париж да видиш как "бежанците" се дупят направо на улицата на алаха...........................................................................Смехурко!Най-голямата джамия в Европа бе открита от Путин и Ердоган в Москва пред септември 2015. 19 000 кв.м, 10 000 души.Никъде в Европа няма да видиш толкова надупени колкото в Москва.Можеш да се разходиш и до Грозни да поразгледаш джамии.

26

л

преди 5 години

До по-далече от Русия"Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията."*** до Париж да видиш как "бежанците" се дупят направо на улицата на алаха *** до Мюнхен да видиш *** и фереджетаиди до Брюкасел да видиш какво представляват квартали превзети от африкански и пп. "бежанци"за тази "цивилизация" говориш че е по-добра от Русия !?

fallback