Снимка: Wikipedia
fallback

До две седмици Москва ще достави на Сирия противоракетна система С-300, съобщи днес руският министър на отбраната Сергей Шоюгу, цитиран от Ройтерс.

Съобщението бе направено седмица след като министерството обвини Израел, че е причинил свалянето на руски военен самолет в Сирия, при което загинаха 15 руски военнослужещи.

Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков доставката на зенитно-ракетната система С-300 е с цел защита на руските военнослужещи в страната и решението не е насочено срещу трети страни.

"За всички би трябвало да е очевидна необходимостта от действия на Русия за засилване на сигурността на военните й. В този случай Русия се ръководи единствено от този интерес, действията й не са насочени срещу трети страни, а към нашите собствени военни", поясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Анонимен

преди 5 години

Евреите ще ги смачкат и Жужко е наясно с това малко ще се блещи да се прави на мужик и толкоз

90

Анонимен

преди 5 години

Нищо не могат да унищожат евреите в момента руснаците са 15 години военно пред запада. Да ще има сеир но тоя път други ще са свалените цели

89

Симо

преди 5 години

Асад има 16 екипа обучени в Русия да боравят с С-300. Преди една година доставката на 8те батареи беше спряна по молба на Натаняхо. Сега вече им се е..а майката на Израел. Те просто решиха че са хванали бога за рогаарога ще си окаже че май се държат за друга част от физиката му.

fallback