Снимка: Reuters
fallback

Един човек е починал, а 18 души са пострадали при инцидент със самолет на летището в Сочи, съобщи ТАСС, като се позова на спешните служби.

Починалият мъж не е бил на борда, той е бил служител на летището, починал е от сърдечен удар при транспортирането в болница.

Самолетът на авиокомпания "ЮТеър", изпълняващ полет от Москва до Сочи, при кацането излязъл извън пистата и се запалил, а 166 пасажери били евакуирани. Сътрудници на Следствения комитет на Русия са започнали проверка.

Сред пострадалите са и три деца. По данни на министерството на извънредните ситуации, Боинг 737-800 на авиокомпания "ЮТеър", пристигнал от Москва, при кацането е излязъл от пистата и се хлъзнал в река, при което било разрушено крилото и колесникът му и се запалил левият двигател. В резултат от избухналия пожар е изгоряло лявото крило и била повредена носовата част.

На борда имало 164 пътници и шестчленен екипаж, които са евакуирани, уточни авиокомпанията. В района на летището преди кацането е имало гръмотевична буря с проливен дъжд и силен вятър с пориви до 23 м/сек, съобщи метеорологичната служба.

Южната транспортна прокуратура в Ростов на Дон е започнала разследване на инцидента, предаде БТА. Представител на местните спешни служби уточни пред ТАСС, че първоначално са били хоспитализирани 11 пострадали, от които сега остават в болница четирима.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

немедленно

преди 5 години

Президента незабавно да наложи вето!*** незабавно да свика извънредно заседание на НС и да поиска веднъж за винаги оставката на Бойко Борисов!ГЕРП изкупиха островите на Гърция и не ги е грижа за руските туристи в Сочи!

26

въпросче

преди 5 години

Тез Боингите не бяха ли Американски? От кога руснаците се унизяват да се возят на американски самолети. Руските самолети са най-големи и най-сигурни. Да се возят на Ил 76.

25

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 9Ти не знаеш ли още, че В.В.Путин е от партия "Единая Россия", опонент на КПРФ?И че в Русия няма социалистическа партия? Не знаеш, ама дрищиш!

fallback