Снимка: архив, Reuters
fallback

На европейския континент ще настъпи пълна идилия, ако Руската федерация се разпадне на няколко по-малки страни. В това е убеден латвийският депутат Александър Кирщейнс.

„Едва когато Русия се разпадне на малки страни по етнически състав, военните конфликти ще приключат, а в Европа ще настъпи мир за дълго време“, написа Кирщейнс в Twitter.

С тези думи той реагира на поста на руския публицист Евгений Понасенков, в който той публикува химна на Съветския съюз според версията на писателя Владимир Войнович, починал преди дни. В нея се казва: „Разпадна се навеки съюзът нерушим. Стои на кръстопът великата Рус... Но дълго ли ще бъде тя неделима. Не се наемам да предскажа това...“.

Tikai, kad Krievija sadalīsies mazākās valstīs, atbilstoši etniskajam sastāvam, ar rāvienu izbeigsies militārie konflikti un Eiropā iestāsies ilgstošs miera periods! https://t.co/oQE90OZ7MY

— Aleksandrs Kiršteins (@akirstei) 28 юли 2018 г.

 

По-рано пък евродепутатът от Латвия Мирослав Митрофанов заяви, че в Латвия ще започнат да се отнасят по-благосклонно към Русия, ако се затоплят отношенията между Русия и САЩ, пише Утро.ру.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

291

Анонимен

преди 5 години

Русия е вредна за българската нация. ПРАВИ БЪЛГАРИТЕ КРАДЛИВИ И СКЛОННИ КЪМ МЪРЗЕЛ, ПИЯНСТВО И ПРИМИТИВИЗЪМ.

290

Анонимен

преди 5 години

До До Анонимен 262,310 Като гледам "прибалтийските републики",сами се оправят и без руснаците.Които без ШЕЛ и други западни компании не бяха в състояние да извличат нефт и да го преработват.Руснаците са изкопирали всичко от запада и то не от вчера,живеят в безправие,алкохолизирани,с промити мозъци.

289

Анонимен

преди 5 години

До Fallschirmspringer301 Историята показва,че много по-големи държави за се разпадали,докато по-малки са ги преживяли във времето.

fallback