Снимка: БТА
fallback

Солидарността между Турция и Русия поражда ревност у някои страни. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в Йоханесбург, където е поканен за срещата на върха на страните от групата БРИКС, предаде ТАСС, като се позова на Анадолската агенция.

Мнението си Ердоган изрази пред руския президент Владимир Путин. Двамата разговаряха в кулоарите на срещата, като преговорите им бяха закрити за медиите.

Путин отбеляза, че е много доволен, че има възможност за тази среща с Ердоган. Турският президент пък отвърна, че разчита тази година Турция да бъде посетена от 6 милиона руски туристи.

"Нашите двустранни отношения се намират в подем. Това е съвършено очевидно и в областта на преодоляване на кризите, имам предвид сирийската криза, и в сферата на икономиката. По план се реализират всички наши крупни проекти", каза Путин.

Двамата лидери констатираха ръст на стокооборота и развитието на сътрудничеството в много области.

"Между нашите страни във всички области, това се отнася както за военната, така и за търговската, културната и туристическата сфера, с една дума във всички сфери, нашите двустранни отношения се развиват много бързо", каза Ердоган. Той изрази увереност, че поставената цел за увеличаване на стокооборота ще бъде достигната и потокът от туристи от Русия ще се увеличи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 5 години

*** Тръмп иска да стане ДИКТАТОР на целата планета,ТЪПАТА ЕВРОПА клекна пред този ТЕРОРИСТ ТРЪМП,но Турция,Русия,Иран,няма да позволят до им нарежда Тръмп,но вие прости българи,не можете да разберете че тръмп иска той да коли и беси,без да се съобразява със никой

24

Анонимен

преди 5 години

Съвсем естествено е брутални режими да се групират заедно. Русия Турция Иран, все диктатури от които свободният човек трябва и на сън да бяга! "--- da pone imas izbor no ot zapada nyama spasenie milioni ubiti v irak,afganistan,siriya,libiya,somaliya,niger, avstraliya, kanada,usai, palestina.......

23

До 28

преди 5 години

На Руските и Турски олигарси парите са в ДОЛАРИ в банки ИЗВЪН техните страни!

fallback