Снимка: архив, Reuters
fallback

Русия е "откраднала името и историята" на Украйна, заяви по телевизия „112 Украина“ депутатът в украинския парламент Андрей Иленко.

"Русия краде чужда история, това е факт, започвайки от самото име "Русия", което тя си е присвоила, защото никога не се е наричала "Русия". До Петър I тя се е наричала "Московия". Вземете карта от онова време: Рус – това е Украйна, а Московия е Московия“, каза депутатът.

По думите му, откакто Русия е "откраднала" украинското име и историята, "се е появила и Руската империя".

Иленко изрази това мнение във връзка с преименуването на военни части и съединения в Русия, пише RT.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

374

Анонимен

преди 5 години

До АнонименБратушките от Англия и САЩ правят същото-пример са разделените изкуствено и отслабени арабски държави с поставени васални политици/партии,Балканите,някои латиноамерикански държави,Виетнам,Ирак,Либия,Сирия,скрита подкрепа за черните против белите при геноцидът на последните в ЮАР,скрита подкрепа в някои африкански конфликти,Афганистан...Русия е правила същото с България и българите и все още го прави.Имперска политика,това е глобализмът.

373

Анонимен

преди 5 години

До АнонименЕтнически братя с хасъл германците-неслучайно наречени просто "руси",винаги са се поддържали.Същите шваби,които масово са се заселвали и поробили ирландци и шотландци и плъзнали из Новият свят да трепят местното население и крадат ресурси,докарали си роби ***.Същите като англичаните и политиката им "разделяй и владей".Как мислите по царско време цяла Аляска е подарена от Русия за няколко милиона долара на САЩ?Бозавите,които не потъмняват а почервеняват на силно слънце,реднекове.

372

Анонимен

преди 5 години

До Додо Богоизбрани шваби-етнически братя са си,доста от тях осъзнати такива.Външен вид,пиене,ебливост,арогантност,лъжи и измами,манипулации,измислени фамилии,които крият родословното им дърво,че не са от българските земи.Имат се за повече от другите народи и са не само националисти,но и шовинисти.Това последното се опитват да крият от българи и сърби,гърци и други европейски народи,където усилено са създавали пета колона за влияние.Наглосакси,ко да ги прайш?

fallback